Arpagic la Comic-Con!


postat de Ben

E, am vrea noi să fim acum la San DiegoComic Con-ul de acolo, care anul acesta se desfăşoară în perioada 24-27 iulie, e un fenomen aparte. Început acum aproape 40 de ani ca o adunare a pasionaţilor de benzi desenate, a evoluat de-a lungul timpului, ajungând astăzi să fie unul din cele mai importante evenimente din peisajul „culturii populare” americane.

Să nu vă imaginaţi că San Diego Comic Con (să-l alintăm SDCC sau Con) e doar o reuniune de obsedaţi îmbrăcaţi în costume (deşi are şi faţa asta). Mai-marii „industriei” de divertisment din State au înţeles valoarea incredibilă de marketing a evenimentului şi au transformat SDCC într-un pretext pentru a-şi etala produsele; în plus, Con-ul nu mai e de mult orientat exclusiv către benzi desenate, fiind astăzi gazdă pentru oameni influenţi din film, televiziune şi chiar din industria jocurilor pe calculator, cu toţii veniţi cu „bunătăţi” pentru fani. SDCC joacă un rol important în consacrarea de fenomene culturale, titluri precum Lost sau 300 datorându-şi în bună măsură renumele expunerii la Con.

Să lăsăm introducerile plictisitoare şi să trecem la substanţa acestui articol. Din vreme ce nu am putut fi acolo, am încercat să adun de la bloggeri mai norocoşi de dincolo de Ocean veşti interesante despre proiecte viitoare, unele din ele anunţate chiar în premieră la SDCC. De dragul simplităţii, m-am axat exclusiv pe filme şi seriale şi m-am gândit să încep cu…

  • God of War: filmul a fost confirmat oficial (yay!), însă regizorul ales este Brett Ratner (bleah!). Spun asta pentru că Ratner este celebru mai ales pentru seria Rush Hour (care a pornit de la un film bunicel şi a ajuns la unul slab), dar va rămâne în amintirea fanilor de filme cu super-eroi ca fiind cel care a realizat mediocrul X-Men: The Last Stand. Să sperăm că alegerea lui nu e de rău augur.
  • Watchmen: cei de la CBR ne anunţă că realizatorii filmului au proiectat un trailer nou-nouţ, care se pare că e mult mai bine închegat (şi mai uşor de înţeles pentru cei nefamiliarizaţi cu Watchmen); în plus, un model uriaş al navei care apare în film a fost accesibil publicului.
  • X-Men Origins: Wolverine : cei de la /film au văzut primul trailer al unuia din blockbusterele verii viitoare şi ne anunţă că pe lângă gloanţe, explozii şi un erou indestructibil, vom avea plăcuta surpirză de a întâlni personaje din „universul” Marvel precum Sabretooth (evident), Gambit sau Deadpool (unul din preferaţii mei).
  • Fringe: noul serial creat de JJ Abrams (Lost, Alias, Cloverfield), al cărui episod pilot şi-a făcut apariţia pe Internet acum ceva timp, a avut premiera publică la Con, iar reacţia pare să fie unanim pozitivă, serialul fiind descris ca o combinaţie între Dosarele X şi Alias şi fiind cotat cu mari şanse de succes.
  • RoboCop: într-o ştire cel puţin ciudată, se pare că un remake al filmului RoboCop va fi regizată de Darren Arronofsky, un regizor extraordinar, dar care până acum s-a axat pe proiecte mai artistice (Pi, Requiem for a Dream, The Fountain).
  • Red Sonja: în ciuda zvonurilor că proiectul lui Robert Rodriguez (El Mariachi, Desperado, Sin City, Planet Terror) nu va ajunge la final, se pare că totuşi filmul apare anul viitor;
  • Alte filme viitoare cu o prezenţă mai mult sau mai puţin importantă la Con au fost The Spirit, GI Joe, remake-ul The Day the Earth Stood Still, al doilea film Tron şi Max Payne.

Vă vom ţine la curent cu ştirile mai importante din a doua jumătate a SDCC.

via io9, Cinematical, Topless Robot (nu, nu e ceea ce pare), EW, joblo.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: