Arpagic la Comic-Con! (Partea a II-a)


postat de Ben

S-a terminat şi Comic-Conul de anul ăsta. Comparativ cu alţi ani, nu a fost extrem de spectaculos (ceva care să „rupă gura târgului” nu prea s-a văzut), dar a fost uniform excelent.

Ultimele două zile nu au adus prea multe noutăţi în domeniul cinematografic, dar au fost câteva conferinţe interesante şi informative atât despre filme, cât şi despre TV:

  • Terminator Salvation: deşi iniţial vestea că vom avea un al patrulea film Terminator în 2009 a fost primită cu indiferenţă, scepticism şi chiar proteste din partea fanilor, conferinţa TS de la Comic-Con a liniştit spiritele, ba chiar a trezit interesul şi celor mai reticenţi. Cum filmul se petrece într-o lume post-apocaliptică în care SkyNet a distrus aproape omenirea, vom avea parte de multă acţiune şi, bineînţeles, de roboţi care mai de care mai înspăimântători, totul într-un decor despre care regizorul McG (pe bune, aşa îşi zice) spune că a fost inspirat de Children of Men. Iar faptul că John Connor, speranţa omenirii, e interpretat de Christian Bale nu poate fi decât de bine.
  • X-Men Origins: Wolverine : Un trailer spectaculos prezentat la Comic-Con ajunsese pe net (într-o formă abia vizionabilă), dar probabil că la presiunile producătorilor clipul a fost şters de peste tot. Dacă reapare, fiţi siguri că îl vom posta.
  • Battlestar Galactica: cei de la io9 au aflat că Bryan Singer, regizorul primelor două filme X-Men (şi al genialului thriller The Usual Suspects) a încercat prin 2001 să readucă la viaţă serialul SF din anii ’70. Din nefericire pentru el, deşi era gata să înceapă filmările în toamna lui 2001, atentatele de la 11 septembrie au dat peste cap totul – scenariul episodului pilot, construit în jurul unui atac-surpriză al inamicului umanităţii, semăna prea tare cu adevărul. Singer a renunţat la proiect, alegând să realizeze X2 în schimb. Evident, ideea reînvierii Battlestar Galactica nu a dispărut, iar din 2003 BSG este unul din cele mai bune seriale americane -dacă nu cumva cel mai bun. În mod oarecum ironic, tocmai subtextul despre lumea post-9/11 l-a făcut atât de apreciat.
  • Lost: pe lângă unele detalii despre sezonul 5, cel mai interesant lucru prezentat de cei din spatele serialului a fost un clip care trece destul de brusc de la comic la serios, transformându-se într-un mesaj trimis de Marvin Candle (în clip îşi dă un alt nume – pesemne cel „real”) din 1978, mesaj în care ni se dezvăluie că cei de la Dharma cunosc viitorul. Creepy. Îl puteţi vedea singuri mai jos.
  • Heroes: personal am renunţat să mă uit la Heroes după plictiseala, haosul şi stupiditatea sezonului 2, dar cei care au văzut primul episod din noul sezon la Comic-Con sugerează că am putea revedea Heroes-ul de la început, spectaculos, imprevizibil şi bine scris.
  • Futurama: producătorii au anunţat că al treilea film apare prin noiembrie şi au mai dezvăluit nişte mici detalii legate de viitorul serialului. Citiţi despre asta aici.

Atât de la SDCC2008. Să sperăm că proiectele interesante prezentate aici îşi vor împlini potenţialul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: