Virgin Galactic lansează EVE


postat de Ben

Dacă vă mai aduceţi aminte, acum vreo 4 ani avea loc primul zbor spaţial al unei nave civile – numită sugestiv SpaceShipOne. Ce-i drept, nava nu a atins nici pe departe altitudinile la care ajunge naveta spaţială de exemplu, dar tehnic vorbind, depăşind 100km, a ajuns în spaţiu. Imediat după aceea, multimiliardarul aventurier Richard Branson a pus bazele unei linii de turism spaţial – Virgin Galactic -, care urma să folosească o versiune îmbunătăţită a SpaceShipOne.

Nava EVE, dezvăluită publicului larg.

Deşi aşa-numita SpaceShipTwo nu e încă gata, zilele trecute Virgin Galactic a dezvăluit nava EVE (numită după mama lui Branson), care va purta nava spaţială propriu-zisă până la o altitudine ridicată, de unde poate porni spre limita spaţiului. Ştirea în sine e nespectaculoasă, dar faptul că lucrurile merg înainte destul de repede cu proiectul ăsta (pe EVE vor începe deja să se antreneze piloţii) arată că turismul spaţial nu mai e deloc SF.

SpaceShipOne pe cale să se desprindă de EVE - imagine-concept.

Dacă acum îţi trebuie vreo 20 de milioane de dolari ca să îi convingi pe ruşi să te ia cu ei în spaţiu, navele Virgin Galactic o să te transporte pentru doar 200.000 de dolari – ştiu că pare mult, dar asta arată că în 10-20 de ani turismul spaţial ar putea să devină chiar relativ accesibil. Să fim serioşi, câţi n-ar plăti echivalentul unei case sau al unui Lamborghini ca să poată vedea Pământul curbându-se sub un cer negru şi să poată simţi imponderabilitatea?

via Gizmodo, Wired

Anunțuri

One Response to Virgin Galactic lansează EVE

  1. Roxana spune:

    Da, cred ca sunt multi care ar dori sa mearga in spatiu – si eu ma numar printre ei – dar oare cati isi permit (momentan nu cred ca sunt multi)??!! Asa ca, eu sper, ca pana sa ajung o batranica sa mi se realizeze si visul acesta 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: