Olimpiada Comunista


postat de Dez

Ooooo da. Evenimentul sportiv al verii a inceput chiar astazi. La ora locala 8:08 pe data de 8.08.2008. Din cate am auzit si eu cica cifra 8 este cu noroc pentru chinezi asa ca au optat pentru aceasta repetitie a cifrei. Dupa cum observ, toata lumea comenteaza in sus si in jos ca “vai ce frumos, draga” si se tot minuneaza de ceea ce au facut chinezii. Eu voi incerca sa critic acest spectacol.

E adevarat deschiderea ca in fiecare an a fost fastuoasa. Chinezii ne-au delectat cu elemente ale culturii lor si ne-au aratat in principal lucrurile descoperite de ei. S-au folosit de traditie, muzica, obiecte muzicale traditionale si nu in ultimul rand caligrafie pentru a realiza spectacolul de inceput al olimpiadei. Ne-au aratat lucrurile descoperite si realizate de ei, printre care se numara: hartia, busola, scrierea(caligrafia) chineza, Marele Zid Chinezesc, armata soldatilor de teracota si nu in ultimul rand praful de pusca ce a fost prezent prin artificii.

Vreti sa stiti de ce ii zic “olimpiada comunista”? Nu, motivul nu este acela ca se desfasoara intr-o tara comunista. Motivul principal pentru care spun acestea este ca au folosit oamenii exact cum folosea Ceausescu inainte de revolurie oamenii la adunari. Lua copiii si ii punea sa flutere stegulete, sa se alinieze, si sa cante. Dupa parerea mea, asemanarea este izbitoare. Chinezii sunt foarte inventivi, ar fi trebuit sa foloseasca tehnologia mai mult decat au facut-o si sa deschida olimpiada altfel. Cum regimul este foarte strict oamenii chemati au fost fortati sa se antreneze timp de 3 ani la o amarata de deschidere de Olimpiada. Vom vedea timp de 20 de zile oameni care vor incerca sa isi depaseasca limitele, de ce sa vedem deja spectacole date de altii, decat de sportivi?

Nu e comunism a?

Nu e comunism a?

Inca ceva ce nu mi-a placut la deschidere este culoarea si echipamentul uzat al Romaniei. Puteau si ei sa gaseasca ceva mai frumos. Albastrul ala, mult prea deschis, e destul de aiurea. Si plus de asta nici macar nu au fost imbracati in culorile tricolorului. In schimb mi-au placut americanii. Aia aratau misto. In orice caz, prima zi de olimpiada nu conteaza asa de tare ci olimpiada in sine. Hai Romania!

Reclame

3 Responses to Olimpiada Comunista

  1. Ben spune:

    Bravo, maestre! Jos palaria, un articol senzational!

  2. Floyd spune:

    Heh, partea cu aranjatul oamenilor e cea mai „usoara” pt chinezul de rand. Daca vrei sa critici comunismul din China, leaga-te de cenzura media, aplicata chiar si sportivilor sau de interdictiile adresate cetatenilor pe perioada olimpiadei.

  3. Dez spune:

    Floyd, eu nu am vrut decat sa imi expun viziunea asupra ceremoniei de deschidere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: