Câteva scurte


postat de Ben

Câteva idei care mi-au trecut prin cap în timpul absenţei:

 • Nu vă încredeţi în englezi. O ghidă (altfel amabilă) de la un muzeu mi-a spus sâmbătă că România a câştigat aurul la vâsle (sau cum naiba se numeşte sportul ăla). Cucuoană, ştiu că eşti cu 2 ore în urmă, nu cu 4 ani.
 • De ce nu cumpărăm muzică? Fiind nevoit să stau vreo oră într-o vidanjă socio-economică dintre Deva şi Sibiu (numele îmi scapă), am observat ce succes are un magazin de manele. În jumătate de oră a avut 10 clienţi, care au luat câte 2-3 CDuri şi chiar DVDuri (!!!!!!!!!!!) cu jeg pseudo-muzical. Păi dacă manelofilii autohtoni sunt dispuşi să investească în nişte… chestii care nu merită nici măcar luate pe blat de pe Net, de ce nu se vinde bine muzica adevărată pe la noi?
 • Saakaşvili e un nenorocit. Nu îmi place să mă bag în politică, dar trebuie să o spun. Ca orice fiinţă născută pe plaiuri mioritice, nu sunt tocmai un fan al ruşilor (sau cel puţin al politicii lor externe). Dar de data asta băiatul a meritat bătaia. Păi bine măi, lupţi ani de zile pentru independeţa energetică şi pentru acceptarea în cercurile ţărilor vestice şi acum, când ai obţinut ce vroiai, te dai rotund şi te iei de ruşi? Pentru ce? Pentru o palmă de pământ în munţi care nu are aproape nicio valoare practică? Mi-ar fi fost indiferentă faza, dar tocmai ce auzii la TV că americanii consideră că am intrat într-un nou Război Rece – şi asta chiar din gura lui Bush şi Condie. Pentru asta, Mihaile, eşti un vierme.
 • Presa noastră e penibilă. Nu mă refer acum la conţinut, ci la aspecte mai formale. La englezi, ziarele sunt chestii serioase, pe care toţi le bagă în seamă. De ce? Pentru că acolo ele sunt câmpul de luptă pentru opinii, analize, discuţii, idei. Nu am prea văzut talk-show-uri la TV şi chiar când apăreau, erau lipsite de analişti şi deontologi. Dacă vrei ştiri obiective – TV. Dacă vrei analize şi argumente – ziar. Simplu. Plus că băutorii de ceai îşi pot lua ziar şi la ora 5. Noi de ce nu avem decât publicaţii care apar dimineaţa?
Reclame

4 Responses to Câteva scurte

 1. Floyd spune:

  Saakaşvili a fost mereu omul americanilor, chiar dinainte de revolutia lor de catifea, scopul nefiind niciun moment palma aia de pamant. Iar rusii de-abia asteptau un motiv sa intervina si ei intr-o problema de independenta(Osetia de sud), dupa ce americanii au intervenit pt Kosovo.

 2. arpagic spune:

  Evident ca a fost mereu mana in mana cu americanii, dar pana nu demult era inca legat de rusi din cauza dependentei de gaz. Dar de cand cu noua conducta care vine direct de la azeri, plus semnalele pozitive din vest, plus imbunatatirea relatiilor ruso-americane tipul nu avea niciun motiv sa se bage peste rusi. Rusii aveau niste trupe de mentinere a pacii, care insa stateau pe tusa. Da, mai faceau osetii pe nebunii, dar nu cine stie ce. Vorba ‘ceea, moldovenii stau cu Transnistria in coasta de 15 ani si, mai putin cateva incidente minore gen problema scolilor romanesti, nu s-a intamplat nimic. Ceea ce m-a enervat profund a fost duplicitatea americanilor. Pe de o parte, au catalogat intrarea georgienilor in Osetia drept „o greseala tactica”, iar, pe de alta parte, au spus ca replica rusilor este „inadmisibila pentru un stat in secolul XXI”. What gives?

 3. Câteva luuuuuuungi… (:|

 4. arpagic spune:

  Să înţeleg că eşti abonat la critică, ştiu eu cine?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: