Michael Phelps


postat de Dez

Supranumit si omul-peste, glontul din Baltimore sau omul-record eu o sa ma refer la el ca fiind cel mai bun sportiv din toate timpurile. Toti care mai priviti din cand in cand la televizor sau aveti cat de cat tangente cu sportul sau olimpiada de la Beijing ati auzit de el. Toata lumea este uluita de performantele si rezultatele atinse de american.

Nascut in Baltimore, Maryland, pe 30 iunie 1985, Michael a inceput sa inoate inca de la varsta de 7 ani din cauza ca suferea de ADHD (Atention-Deficit Hyperactivity Disorder) pentru a-si folosi energia intr-un mod cat mai folositor. La varsta de 19 ani a participat la olimpiada de la Atena si a cucerit 6 medalii de aur si 2 de bronz. Era clar ca Michael promitea foarte mult dar nimeni nu se astepta ca la olimpiada urmatoare sa doboare cu atata usurinta recordul detinut de compatritoul sau, Mark Spitz inca din 1972 (7 medalii de aur la o singura olimpiada). Nu numai ca a reusit sa castige 8 medalii de aur la o singura olimpiada din tot atatea posibile insa toate 8 au fost cu record olimpic si “doar” 7 din ele cu record mondial.

Michael Phelps vs. Mark Spitz

Michael Phelps vs. Mark Spitz

Michael Phelps inotand in stilul fluture.

Michael Phelps inotand in stilul fluture.

Tin sa precizez ca am urmarit foarte atent toate evolutiile sale si am ramas uluit de modul in care Phelps reuseste sa isi surclaseze adversarii. Se spune ca reteta succesului sau este legata de modul in care se intoarce si inoata pe sub apa, intai inoata catre fundul baziniului apoi ridicandu-se usor usor catre suprafata asemanator unui glont (de aici si porecla sa: Glontul din Baltimore). De asemenea sunt sigur ca si costumul special conceput de cei de la NASA a avut un rol important in victoriile lui Phelps. Se spune ca acest costum ajuta sportivii sa alunece mai usor pe apa. In orice caz Phelps a fost de departe omul olimpiadei de la Beijing pana acum si nimeni nu cred ca mai are cum sa il devanseze la aceasta competitie. De asemenea avand 14 medalii de aur si 2 medalii de bronz la olimpiade, Phelps a devenit cel mai titrat sportiv din toate timpurile. Astept cu interes olimpiada din 2012 de la Londra. As vrea sa il vad pe Phelps doboranadu-si propriul record pe viu. 🙂

Reclame

One Response to Michael Phelps

  1. arpagic spune:

    I see what you did there… 🙂 (ma refer la final)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: