Videoclipuri: Made in Romania


postat de Ben

Nu, nu e o rubrica noua! Mi s-a parut doar relevanta „frazarea”. Acum sa nu va ganditi ca ma refer la videoclipuri romanesti (fiindca prea multe din alea ar fi fost de incadrat la „Frustrari” :P). Vreau sa vorbesc despre o tendindta imbucuratoare a artistilor straini (britanici, mai exact) de a se folosi de mandra noastra tarisoara pentru a-si comercializa decadenta capitalista 😀 Da, cativa artisti (de renume chiar!) bautori de ceai au trecut si pe la noi de-au cerut pamant si apa… pentru filmari adicatelea. Si nu oricine! Nume mari, monser… nume mari (ma rog, cel putin doua din ele).

Kasabian – Empire

momentan clipul imi da eroare de oriunde l-as lua, stati pe receptie pana remediez problema 😛

O melodie energica (ce altceva am vrea de la Kasabian?) si martiala (din nou, ce altceva?), Empire cerea un video razboinic. Si unde altundeva sa filmezi asta decat prin pustietatile din jurul Capitalei inca netrecute in intravilan de vreun porc imputit smecher. Videoclipul imi este drag pentru ca: 1)a fost primul pe care l-am vazut pe mult iubitul meu MTV TWO englezesc si 2) e despre un razboi uitat de multi, dar care este puternic intiparit in memoria poporului englez, ne-a dat primele fotografii de razboi (si deci primii reporteri in sensul modern al cuvantului), a fost prima data cand o anumita categorie de medici a fost luata in serios si, in mod interesant, a avut un rol esential in nasterea tarisoarei noastre (asta ca sa nu mai zic ca au murit cam 1 milion de oameni). Un videoclip sangeros, incheiat printr-un citat incredibil de trist.

 

Muse – Knights of Cydonia

Filmat doar partial in Romania (dar o sa recunoasteti cu siguranta Vulcanii Noroiosi si Dacia retro-futurista :D), videoclipul este o pastisa care satirizeaza multe din cliseele filmelor western, SF si (!) cu arte martiale. A, si la sfarsit apare mesajul „Shot on location – The People’s Republic of Socialist Romanistan” (copyrightul „filmului” arata ca e facut in ’81). Partea cea mai geniala: aparitia regizorului si a cameramanului intr-o oglinda. Priceless…

 

Simian Mobile Disco – I Believe

Colegului Dez nu i-a placut, daca bine imi aduc aminte, dar mie mi se pare fantastic. Nici nu stiu ce sa scriu, trebuie pur si simplu vazut. (Doar atat spun: inainte ca vreun „patriot” sa sara ca ars, clipul ca realizare artistica trebuie sa recunoasteti ca e la inaltime, indiferent ca prezinta o fata reala, dar neplacuta pentru multi, a tarisoarei.)

Anunțuri

10 Responses to Videoclipuri: Made in Romania

 1. blanche2negru spune:

  OMG! Empire in Ro? Mais je ne savais pas!!! :((
  De „I Believe” stiam.
  Knights of Cydonia – nu m-a interesat niciodata. Probabil cea mai enervanta melodie de la Muse (si nu-s singura care zice asta). OK, cred ca tre sa fug, am senzatia ca o sa-mi dai cu un scaun in cap pt ceea ce tocmai am afirmat.

 2. arpagic spune:


  ‘Nuff said.

 3. arpagic spune:

  Frate… vreau si eu Guitar Hero!!

 4. arpagic spune:

  Eu vreau Rock Band 😐

 5. blanche spune:

  arpagic care vrea Guitar Hero = arpagic care vrea Rock Band?
  Nu… cred ca tre sa ma prind si cred ca tocmai m-am prins (?!?!)

 6. arpagic spune:

  Not that hard actually…

 7. arpagic spune:

  Eu i-am explicat ca nu e bine dar el nu vrea sa inteleaga.

 8. arpagic spune:

  plus ca poza asta sux rau de tot. E prea de geek si nu ma reprezinta :))

 9. Ndrey spune:

  Sa vezi pe taraf tv, videoclipuri beton :mrgreen:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: