Sfarsitul lumii…my ass


postat de Dez, cu mici precizari de Ben

Ce, nu ati auzit ca vine sfarsitul lumii? Cum nu? Does Large Hadron Collider ring a bell? Ok… Pai sunt sigur ca ati citit tot felul de tampenii cum ca elvetienii vor sa realizeze un experiement in care se vor ciocni particulele si vor creea un efect asemanator cu Big Bangul. Dar cum la noi nicioadata nu se citeste o stire cum trebuie, ati fost informati gresit!

Se pare ca experiemntul respectiv va avea loc anul acesta, dar pe 21 octombrie! Nicidecum maine. Pe 10 septembrie nu este decat un test si nimic mai mult. Hai ca doar nu o veni apocalipsa dintr-un test, nu e asa?!Dar voi chiar credeti in apocalipsa? Nu ma refer la „apocalipsa de maine” si nici la aia de peste o luna. Ci in general, chiar se va intampla vreodata? Si daca ar fi sa se intample ce se va intampla? Ce imi plac intrebarile astea fara raspuns. Am impresia ca lumea e mult mai pesimista decat o stiam pana acum. Din orice intamplare cauta motive care sa duca la disparitia rasei umane. Asa a fost si in 2000, asa a fost si cu razboiul inceput de americani impotriva Bhagdadului, asa este si cu experimentul asta penibil (care si daca reuseste eu nu pricep la ce ma va ajuta pe mine a doua zi cand ma voi trezi*) si asa este si cu presupusa apocalipsa de pe 21 decembrie 2012, data la care se sfarseste calendarul pus la punct de civilizatia Maya (e normal sa se termine calendarul, tot ce este realizat de om are un sfarsit). Si mai zicem ca nu suntem superstitiosi. Toti suntem! Uneori imi doresc sa vina apocalipsa, alteori nu. Uneori doresc sa vad totul sfarsindu-se intr-o secunda si naruind orice vis omenesc de a prospera, alteori vreau sa conduc lumea sa traiesc pentru totdeauna, sa fiu nemuritor si sa iau parte la tot ceea ce va urma. Depinde de starea de spirit pe care o am in momentul respectiv. In momentul de fata nu cred in Sfarsitul Lumii, chiar daca Biblia pomeneste de asta. Sau poate…

*Ben zice: A doua zi nu vei fi simti nimic, dar in viitorul apropiat, daca experimentul merge, stiinta (fizica mai exact) ar putea progresa enorm. Pe scurt si fara a intra in detalii tehnice pe care nu le inteleg 😀 : acceleratorul urmareste sa creeze particula elementara numita bozonul Higgs, care ar putea sa explice interactiunile dintre cateva forte fizice elementare (forta nucleara tare, cea slaba si electromagnetismul). Asa cum fizicienii au reusit in secolul XIX sa uneasca electricitatea si magnetismul, demonstrand ca sunt strans legate intre ele (teorie care sta la baza practic a tuturor echipamentelor electrice si electronice de azi),  ei vor acum sa uneasca aceste forte impreuna cu forta gravitationala intr-o Mare Teorie Unificata – o formula care sa descrie practic totul. O astfel de reusita ar putea duce la prgrese de-a dreptul SF: imagineaza-ti ca daca unesc gravitatia cu electromagnetismul, am putea avea nave anti-gravitationale 🙂 .

imagine via superbul XKCD

Reclame

3 Responses to Sfarsitul lumii…my ass

  1. arpagic spune:

    Despre LHC se aude de muult timp. A fost amanat de cateva ori (eu insumi am urmarit un contor la http://www.lhccountdown.net/ in iulie care a ajuns aproape de 0, apoi s-a dat inapoi cateva zile, apoi a disparut cu totul. Excelenta ideea, Dez, chiar vroiam eu sa scriu asta. Imi permit sa iti adaug o caricatura la inceput.

  2. arpagic spune:

    Awesomeness 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: