Live-Blogging: Election Night!


Deci s-a ajuns la asta: Obama are un avantaj statistic, Palin il trage in jos pe McCain de fiecare data cand deschide gura, dar nu vreau sa trag concluzii pripite – hai mai bine sa umarim spectacolul. Desi stiu ca televiziunile romanesti ne-au intoxicat cu alegerile, as vrea sa ma folosesc de prilej ca sa fac un mic exercitiu de live-blogging. Si cu toate ca nu sunt in America (yay! :P), voi nota schitat, de-a lungul viitoarelor ore, observatii, impresii, cifre… in speranta nu ca cineva va citi (I wish…), ci ca… nu stiu, poate ca vreau sa imi neg frustrarile legate de politica romaneasca privind peste „balta”. Oh well…

Sa stiti ca nu am uitat ca trebuie sa scriu un video-articol despre Harlem Globetrotters. Sau ca in seara asta e meciul. Sau ca maine am scoala si eu stau noaptea sa ma uit la Wolf Blitzer and Co.

And… here… we… GO!

23:40 Mult a fost, putin a ramas: in 20 de minute primele exit-polluri pentru Coasta de Est, la 1:00 primele rezultate (e si sistemul de vot informatic bun la ceva). Intre timp, sa ne inecam amarul dupa infrangerea CFRului…

23:46 Doamne, tipii aia de la CNN sunt obsedati de touchscreenurile lor (care sunt, trebuie sa recunosc, bine implementate). Plus: poze cu americani in Romania.

00:00 Remember, remember…

00:02 Primele sondaje: intarzie… Come on, CNN! Si nici nu va merge bine transmisiunea de la Chicago.

00:04 In sfarsit… Sondaje: Doamne, au inceput prin a ne spune care sunt prioritatile alegatorilor… Cui ii pasa? Toata lumea stie ca economia e pe primul loc, duh… Bravo, acum ne explicati cum merge sondajul. Treceti la subiect!

00:07 Euronews cel putin imi da informatii utile despre sistemul de vot american: votul popular este urmat de cel dat de electori, reprezentanti ai fiecarui stat, al caror numar este dat de populatia statului. Deci electorii ar trebui sa reflecte votul popular, nu? Nu tocmai. In marea majoritate a statelor (48 din 50), castigatorul ia TOTI electorii, ceea ce a facut de exemplu ca Bush sa fie votat de mai multi electori in 2000 desi Gore a a fost votat de mai multi cetateni. Datul din degete ma tine treaz pana cand Blitzer o sa binevoiasca sa imi dea primele sondaje.

00:16 Frak you, CNN! Astia m-au anuntat sa ma uit la 00:00 doar ca sa imi dea statistici si cifre demografice complicate care sunt relevante, dar mult mai putin decat cifrele simple pe care le astept: procentajul fiecarui candidat! Geez… Pana acum, tot ce stim e ca cei preocupati de razboiul din Irak au votat in cea mai mare parte cu Obama – big deal!

01:10 O ora a trecut si inca mai astept resultatele alea… 😛

01:19 Primele rezultate! Si nu prea… Doar unele sectii de vot din Kentucky raporteaza, iar Wolf Blitzer nici macar nu se sinchiseste sa ne spuna ca McCain a castigat 59% din acele putine sectii.

01:21 Rezultatele merg destul de incet, asa ca urmatorul meu raport va fi probabil dupa 2.

03:30 Ha! Cineva a avt dreptate: strategie bulm mai desteapta. 😛 Obama castiga in Illinois, Arkansas, West Virginia, posibil si in Virginia. New Jersey, Delaware si Massachusets. McCain castiga Tennesse, South Carolia si Maine, ramanand cateva state in ca incerte (pe langa cele care nu au ramas for votat).

05:26 I fell asleep! Pana acum, rezultatele pe state sunt cele asteptate in mare (Obama nord-est, McCain sud), insa Obama are momentan un avans frumusel: la electori, Obama are 207, McCain doar 135, in conditiile in care e nevoie de 270 pentru a castiga.

06:15 It’s over, folks. Asteptarea de mai bine de un an de zile a dat roade. Comentarii despre rezultat si despre micul experiment din noaptea asta mai tarziu… mult mai tarziu 😛

Anunțuri

3 Responses to Live-Blogging: Election Night!

  1. bukakke spune:

    Păi bagă bre… ce stai? Mor de curiozitate să văd cine iese Stăpânul Lumii :mrgreen:

  2. Edy spune:

    Hehe, ce tare… mi-a placut ideea. Gratz! 😛 Btw, azi de dimineata, cand sa plec am vazut si eu la ora 6 si ceva in holul hotelului ca Obama castigase! 🙂

  3. […] Live-Blogging: Election Night! Deci s-a ajuns la asta: Obama are un avantaj statistic, Palin il trage in jos pe McCain de fiecare data cand deschide gura, dar nu vreau sa trag concluzii pripite – hai mai bine sa umarim spectacolul. Desi stiu ca televiziunile romanesti ne-au intoxicat cu alegerile, as vrea sa ma folosesc de prilej ca sa fac un mic exercitiu de live-blogging. Si cu toate ca nu sunt in America (yay! :P), voi nota schitat, de-a lungul viitoarelor ore, observatii, impresii, cifre… in speranta nu ca cineva va citi (I wish…), ci ca… nu stiu, poate ca vreau sa imi neg frustrarile legate de politica romaneasca privind peste “balta”. Oh well… Sa stiti ca nu am uitat ca trebuie sa scriu un video-articol despre Harlem Globetrotters. Sau ca in seara asta e meciul. Sau ca maine am scoala si eu stau noaptea sa ma uit la Wolf Blitzer and Co. And… here… we… GO! […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: