Istorie

Cu ocazia postarii 100, va prezentam o pagina planificata de ceva timp, dar pe care abia acum am gasit de cuviinta sa o scriem. As always, enjoy!

De unde sa incepem? Tangentele noastre cu bloggereala (in sensul scrierii articolelor) apar mai intai pe la inceputul lui 2008 (mijlocul lui ianuarie mai exact). De atunci, scrisul nostru a fost destul de haotic, trecand prin doua faze principale inainte de a ajunge la blogul asta. Cu timpul, am „invatat meserie” daca se poate spune asa, ne-am mai coagulat stilul de redactare si… rezultatul este la vedere.

Perioada „Elbu”

In ianuarie 2008, maestrul Elbu, autorul unui blog acum disparut (dintr-un capriciu…), ne propune sa contribuim la opera sa, ai carei cititori credinciosi eram de cateva luni bune. Fiecare din noi se inscrie pe cate o directie tematica: Edy pe sport, Misu pe chestii mai „geeky” (filme, seriale, benzi desenate). Gasiti aici mai multe amintiri din vremea aceea: 

Amintiri de la Elbu

 

Perioada „Copii, nu mancati gandaci”

Cand Elbu a inghetat site-ul in martie din motive numai de el stiute (hai, nu imi spune ca era vorba de scoala), aventura blogtastica a echipei a fost evident intrerupta. Nimeni nu a cochetat cu ideea unui blog propriu, dar in scurt timp a luat nastere o alta propunere: cum ambii autori erau membri last.fm, a aparut dintr-o data conceptul unui grup acolo. Dupa tergiversari, birocratie si o teleconferinta haotica (saluta-l pe var’tu, VanDalle) pentru alegerea unui nume, trio-ul Edy-Misu-Drago (ultimul s-a lasat de mult de prostii :D) pune bazele noului grup, intitulat, dupa o expresie frecventa a lui VanDall, „Copii, nu mancati gandaci!”.

Lucrurile au mers initial incet in grup. Forumul de discutii a fost rapid pus la punct de seful Edy, dar conversatiile inteligente au fost initial limitate – asta pentru ca eram pur si simplu prea putini. Nici macar statisticile renumite ale last-ului nu ne puteau parveni, asa ca o perioada ne-am multumit cu niste calcule manuale.

Cand grupul a inceput sa acumuleze masa critica (si au venit si statisticile…), lucrurile au intrat in normal. Discutii mai mult sau mai putin serioase, recenzii de muzica/filme/carti/jocuri, avanpremiere si stiri muzicale, jocuri multe, certuri… ce sa mai, atmosfera de forum adevarat! Un timp, forumul „Copii,…” a fost un fel de simulacru de blog pentru autori. Dar, intr-o zi…

Nasterea „Arpagic”

De ce sa ne ascundem dupa degete – Arpagic a aparut dintr-o doara. O discutie fara miza catalizata de (cine altcineva?) Elbu a dus la o propunere simpla: de ce nu ne-am face si noi blog? Unul bicefal, in care sa ne dam cu parerea poate chiar in contradictoriu. Un experiment de vara…

De aici in colo cred ca ar fi cazul sa va directionez la un alt articol mai relevant.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: