Microsoft şi „Experimentul Mojave”


postat de Ben

Se pare că tipii de la Microsoft nu ştiu să piardă. Lansat de mai bine de un an şi jumătate, Windows Vista încă nu a reuşit să convingă majoritatea utilizatorilor de XP să-şi schimbe sistemul de operare, şi asta datorită numeroaselor mici probleme frustrante, mai ales în ceea ce priveşte driverele, compatibilitatea şi cerinţele hardware. Acum însă, Microsoft a început să-şi schimbe campania de publicitate în ceva mult mai perfid…

Se aude că săptămâna trecută Microsoft a adunat la un loc mai mulţi utilizatori „înrăiţi” de Windows XP, dar şi de Linux şi Mac OS, cu scopul de a le arăta un nou sistem de operare – nume de cod „Mojave„. Sistemul a fost aproape unanim lăudat de cei prezenţi. Numai că mişcarea de marketing era de fapt un truc: „Mojave” nu era altceva decât Vista. Când au aflat asta, „păcăliţii” au fost, se pare, impresionaţi. Acum, Microsoft încearcă să folosească înregistrarea video a prezentării cu scopul de a „converti” şi pe alţii la Vista – au pus la punct chiar şi un site unde video-ul va fi disponibil de mâine.

Toate bune şi frumoase? Nu tocmai. „Test drive”-ul Mojave nu a cuprins şi chestiunile problematice pentru Vista pe care le-am enumerat deja: drivere, compatibilitate, cerinţe de sistem… Are „Experimentul” ăsta atunci relevanţă tehnică? E posibil ca strategia de PR a Microsoftului să dea roade, dar mă îndoiesc că lumea în general va avea deodată o revelaţie asupra avantajelor Vista.

3 Responses to Microsoft şi „Experimentul Mojave”

  1. jordash spune:

    Bineinteles ca nu vor reusi nici pe viitor sa convinga din simplul motiv ca XP-ul este mult mai usor de piratat decat Vista. Evident, acum intra in discutie cat timp a durat pana s-a „integrat” XP-ul pe piata. In afara de acest lucru, trebuie mentionat si tipul de calculator cel mai des utilizat. Putine firme vor folosi Vista din cauza infrastructurii.

    Fenta celor de la Microsoft era una normala pe motiv ca cei care au testat Vista erau utilizator di MAC-uri si sisteme Unix, ceva ce nu pre are legatura cu superinterfata creata pentru Vista.

  2. Gabi spune:

    1. Vista E mai USOR de piratat decat XP! (un key pe carel gasesti oriunde, un exe rulat dupa instalare si gata ai activat si geniue!)

    2.Discutia asta a mai fost si va fi de fiecare data cand apare un nou windows. daca vrei un sistem care sa nu consume resurse du-te pe windows 98 sau linux, dar ma indoiesc ca-ti va placea! E normal sa nu fie compatibil cu tot felu de chestii, doar e nou! lol.
    Cand va aparea windows 7 toata lumea va zice ca vista e cel mai tare lucru, ca windows 7 sux etc, etc….

  3. Hooks spune:

    I’ve book marked your web site along with I’m adding ones rss feeds in order to our Yahoo accounts.

Lasă un comentariu