Avanpremiera: 2011 (update)


In ton cu depresia mea, iata o lista laconica si gri, dar care sper edifcatoare pe tema celor mai asteptate (din punctul meu de vedere) filme de anul asta.

O prefatez cu o recomandare foaaarte ferma: uitati-va la Inside Job. Asteptati sa apara. Trebuie sa il vedeti. Mi-ar fi rusine sa fiu student la ASE si sa nu il vad, sau profesor la ASE si sa nu il recomand.

douazeci si sase: Fright Night

Remake al unuia din filmele mele preferate cand eram copil. Collin Farrell vs. David Tennant – nice.

douazeci si cinci: Contagion

Apocalipsa biomedicala vazuta de Soderbergh. Should be fun.

douazeci si patru/trei: The Rum Diary si On Stranger Tides

Aventurile lui Hunter S. Thompson in Caraibe. Jucat de Johnny Depp, normal. Auzi, parca Depp nu juca si alt nebun care se plimba prin Caraibe? Hai sa il pun si pe asta aici.

douazeci si doi: Your Highness

Fundul lui Natalie Portman. Si injuraturi.

douazeci si unu: The Beaver

Mel Gibson e un nenorocit alcoolic care nu isi respecta familia si e parasit de toti din jur. Pe de alta parte, in acest film, el joaca rolulul unui nenorocit alcoolic care nu isi respecta familia si e parasit de toti din jur… dar care isi gaseste salvarea intr-o papusa in forma de castor. … de ce brusc simt nevoia sa cumpar o pasta de dinti Colgate?

douazeci: Captain America: The First Avenger

Imi place sa vad nazisti luandu-si-o peste botic. Pacat ca joaca si un roman 😐

nouasprezece: Hanna

In sfarsit o adolescenta care prefera misiuni secrete si asasinate in locul lui Justin Bieber. Coloana sonora de Chemical Brothers.

optsprezece: The Hangover II

Zach Galifianakis ❤

saptesprezece: Sucker Punch

Zack Snyder isi aduce la viata desenele pe care le facea in timpul orelor plictisi… in timpul orelor, la liceu. Altfel, nu imi explic cum acest film poate avea: ‘jde mii de gagici bune, explozii, dragoni, samurai, transee, avioane de razboi, si pe Jon Hamm.

saisprezece: The Deathly Hallows, Part 2

Sa nu uitati ca suntem batrani. Imi si aduc aminte cum am fost la Bucuresti in 2001 sa il vad pe primul.

cincisprezece: The Tree of Life

Il astept de mult. Filosofic si meditativ, pastel de viata si ganduri. Malick nu stie sa dezamageasca… sper.

paisprezece: Submarine

Coloana sonora de Alex Turner, cel mai mare poet britanic de la Morrissey incoace. Plus: cine nu vrea o iubita piromana? (…?)

treisprezece: Green Lantern

Am un tricou cu el.

doisprezece: The Girl with the Dragon Tattoo

Niciodata, dar niciodata sa nu il subestimati pe Fincher. Vreau sa o vada pe Erica Albright torturand violatori (erm, spoiler?)

unsprezece: Ghost Protcol

Un film Misiune Imposibila regizat de unul din cei mai grozavi animatori din toate timpurile. Da, animator. De la Disney si Pixar. Prietenii cunosc deja clipul de mai sus. De asemenea, oricat de cretin ar fi, nu pot sa nu il admir pe Tom Cruise – omul isi face singur cascadoriile chiar si daca presupun sa se catere pe dinafara Burj Dubai.

zece: A Game of Shadows

Adica Sherlock Holmes 2, bai. Blablabla hai cu Moriarty, lenesilor. Intre timp, va recomand calduros miniseria Sherlock difuzata anul trecut de BBC, cu Holmes si Watson in Londra anului 2010. E mult mai bun decat credeti.

noua: Cowboys & Aliens

Ziceti si voi, daca aveati 7 ani, nu ati fi luat-o razna de bucurie numai citind titlul ala?

opt: Battle: Los Angeles

Imi plac foarte mult filmele cu dezastre si invazii extraterestre, si ma enerveaza ca nimeni (in afara de maestru), nu are tupeu sa ridice miza si sa faca un scenariu realist si infricosator. Filmul asta promite sa fie Black Hawk Down cu omuleti verzi. Primim cu colindul.

sapte: Thor

Pana aseara, nu eram prea curios, dar trailerul nou e semnificativ mai bun. Kenneth Brannagh stie sa lucreze cu drame (evident), dar nu mi-e clar inca daca se pricepe la actiune. In cel mai fericit caz, ne-am putea trezi cu un nou Iron Man.

sase: Source Code

Duncan Jones, regizorul superbului Moon si fiul lui David Bowie (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) vrea sa spuna o poveste despre calatoria in timp, insa una cum n-am mai vazut, cica. Doamne ajuta.

cinci: Immortals

Tarsem Singh (The Fall, videoclipul de la Losing My Religion), un geniu vizual incredibil, face un film de actiune mitologic inspirat ca imagine din picturile lui Caravaggio. Jizz in my pants.

patru: X-Men: First Class

Un film cu supereroi in timpul crizei rachetelor din Cuba. Deci, Mad Men + Dr. Strangelove + superputeri = love.

trei: Hugo Cabret

Un film steampunk 3D regizat de Martin Scorsese. Mai mult, un film „pentru copii”. Abia astept sa vad ce poate face un maestru regizor cu tehnologia 3D, pentru ca in afara de Cameron nu prea stie lumea sa valorifice artistic si narativ noua dimensiune.

doi: The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn

Ador Tintin. Ce parere credeti ca am despre un film Tintin motion-capture in spatele caruia sunt urmatoarele nume: Steven Spielberg, Peter Jackson, Steven Moffat, Edgar Wright, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg, Nick Frost, Janusz Kaminski, John Williams…?

unu: Super 8

Ca tot vorbeam: filmele lui Spielberg erau preferatele mele in copilarie (mai ales Close Encounters…). Un omagiu adus lor de JJ Abrams? De unde iau bilete?

zero: The Cave of Forgotten Dreams

Uitasem de asta, si vreau neaparat sa il vad. Poate prima data in istoria cinematografiei cand tehnologia 3D devine sursa de poezie si emotie reala. Werner Herzog (candidat serios la titlul de „cel mai minunat om in viata”, precum si cel de „asa vreau sa fiu la batranete”) a adus camere 3D intr-o pestera izolata din sudul Frantei unde se gasesc unele din cele mai vechi opere de arta create de omenire. Ideea asta de a reprezenta in trei dimensiuni spatiul claustrofobic al pesterii, dar si de a conferi o nuanta tangibila picturilor rupestre ma lasa cu gura cascata. Pe scurt: asta o sa fie primul si poate singurul film 3D facut vreodata care chiar are rost.

13 Responses to Avanpremiera: 2011 (update)

  1. miaunell spune:

    …wtf? eu la green lantern am vazut traileru asta:

  2. miaunell spune:

    @9: acu o iau razna cand vad ca joaca Olivia Wilde :)))
    Spam filme cu Natalie Portman *drooling* =P~
    si cam toate filmele abia le astept 😀

    thx for the list bro >:D<

  3. Edy spune:

    Ba, daca juca Sawyer din lost rolul lui Thor eu l-as fi pus pe primul loc :)))
    Adica Natalie Portman si Sawyer… Come on!!! 😀

  4. arpagic spune:

    Acum serios vorbind e o lista foarte buna. Dar nu inteleg daca totusi este un top aici sau pur si simplu ordinea este aleatorie?
    Remarc pentru prima data ca imi plac mai mult preview-urile, tale cu privire la filme, compuse dintr-un singur rand. Sunt epice 🙂

    • arpagic spune:

      ordinea nu e aleatorie. fiind topul celor mai asteptate filme, poti subintelege ca cele de pe primele locuri sunt cele mai asteptate.

  5. Misu, seful acestui blog spune:

    Hey, update, copii! Iata filmele pe care le-am vazut anul asta la cinema, cu notele de rigoare:

    Inside Job 10
    Rango 9
    Paul 6.5
    Battle: Los Angeles 6
    Drive Angry 5

    • Misu, seful acestui blog spune:

      Update la update, cu putine razgandiri:

      Submarine 10
      Inside Job 10
      Rango 9
      Paul 7
      Drive Angry 6 ca film prost da’ bun
      Battle: Los Angeles 5

  6. Misu, seful acestui blog spune:

    UPDATE la topul meu curent pentru anul 2011

    Submarine 10
    Cave of Forgotten Dreams 10
    Thor 10 pentru scenele din Asgard, 9 pentru Terra
    Inside Job 10
    Source Code 9
    Rango 9
    Paul 7
    The Green Hornet 7
    Buna! Ce faci? 6 (nici eu nu stiu de ce m-am uitat la filmul asta)
    Drive Angry 6 ca film prost da’ bun
    Sucker Punch 6
    Battle: Los Angeles 5

  7. Claudia spune:

    Hey, am si eu o mica intrebare: unde ai vazut Submarine? fiindca imi doresc de mult timp sa vad filmul asta si e de negasit! locuiesc in UK si nu a fost la niciun cinema din preajma, desi teoretic a fost in UK deci sunt foarte surprinsa ca l-ai vazut! Ai mers cumva la Toronto sau London Film Festival?:D

    • Misu, seful acestui blog spune:

      as fi vrut eu sa merg la unul din cele doua festivaluri 😀

      adevarul e ca filmul a fost difuzat la un cinematograf din orasul in care locuiesc (Bristol), Watershed. e genul de cinematograf de arta, care da filme mai putin comerciale. Submarine a rulat cu toate biletele epuizate timp de vreo saptamana, ca sa iti dai seama ce fel de popularitate a avut. nu stiu daca mai ruleaza inca pe undeva prin UK, dar singura sansa sa dai de el este sa cauti cel mai apropiat cinematograf de arta. uita-te pe google la cinematografele din zona si vezi care dintre ele pare mai „cu nasul pe sus” 🙂 oricum, probabil o sa apara pe DVD Submarine in vreo doua luni, dar avand in vedere popularitatea sa, posibil sa mai ruleze intr-unele cinematografe.

  8. Claudia spune:

    Nu, nu e pe nicaieri, il caut de mult timp, si te invidiez pentru ca locuiesti intr-un oras care are un astfel de cinematograf. Aberdeen nu are niciunul, ceea ce nu e prea dragut. Cred ca singura solutie e sa astept sa iasa ‘la negru’ sau dvd-ul. Care iese mai repede, al meu e 🙂

    • Misu, seful acestui blog spune:

      sunt sanse maricele sa apara ‘la negru’ destul de repede… tocmai azi a aparut, de ex, Killing Bono, care a avut premiera la vreo doua saptamani dupa Submarine.

Lasă un comentariu