Internazionale Milano vs. Juventus Torino (live-bloggin’)


Derby d’Italia (asa cum este acest meci numit de italieni) se anunta, ca si in anii anteriori, un meci foarte incins in care nici o echipa nu se va lasa mai prejos si va incerca prin toate mijloacele posibile sa invinga. Interul ocupa locul I la momentul de fata in clasamentul Seriei A cu 28 de puncte, in timp ce Juventus se afla la o aruncatura de bat in spate cu 25 de puncte pe locul 3.

Juventus are mari probleme de lot in seara asta. Nu numai ca lipseste cel mai bun portar al lumii (Gianluigi Buffon) dar pe langa acesta mai sunt accidentati si Trezeguet, Salihamidzic sau danezul Poulsen. De partea gazdelor se afla un singur accidentat: Cristi Chivu, insa si un jucator suspendat pentru seara asta si anume Ivan Cordoba, care reprezinta o mare pierdere pentru apararea campionei (ma refer la columbian desigur).

Deocamdata, inca mai caut site-uri pe internet care sa transmita live meciul… Sper sa gasesc intr-un tarziu altfel va trebui sa „call it off” si nu as vrea sa se ajunga la asta. Din cate am inteles se transmite si in Romania acest meci pe canalul Boom Sport One. Asa ca pentru norocosii ce poseda o antena parabolica prin satelit de la Boom va urez vizionare placuta, pentru ceilalti va urez lectura placuta! (pe cool.tv se prinde Boom sport insa pe centru se afla un mare chenar ce iti ofera numarul de telefon pentru abonarea la Boom, deci meciul nu e tocmai watchable acolo). And there… we…go!

Rectific ceea ce am zis mai sus, siteul merge bine, totul se vede perfect. In alta parte nu am mai gasit asa ca o sa vizionez aici meciul. E prima data cand ma uit la un meci pe net 😀 Sper sa fie cu noroc pentru Inter. Meciul a inceput…

Minutul 4: schimbare pt Juve: Intra Sissoko in locul lui Tiago. Probleme cu gazonul se pare…

Au trecut 7 minute din meci, in continuare nici o ocazie. Meciul este foarte incalcit si foarte mult fragmentat, specific pentru Il Calcio. Nici o faza importanta deocamdata dar sunt sigur ca abia se incalzesc jucatorii celor doua echipe.

minutul 12: Stankovic rateaza o prima ocazie de gol.

Juventus nu joaca nimic, Interul a inceput sa puna presiune asupra fundasilor lui Ranieri. In continuare Stankovic este cel mai periculos om de la Inter. Ibra nu s-a vazut. Interesant este ca Adrinao a fost titularizat in locul lui Cruz… Oare ce vrea sa faca Murinho?! De partea torinezilor Juventus a avut o ocazie prin Del Piero care a sutat un eseu.

Minutul 20: Centrare perfecta a sarbului de la nerazzuri insa Adriano isi bate joc de aceasta faza si loveste foarte slab cu capul direct in bratele portarului Manninger.

Batrana Doamna (pentru necunoscatori Juventus) a capatat curaj si ataca poarta lui Julio Caesar din ce in ce mai des, insa apararea Interului este de neinduplecat. Este totusi un derby cu o miza mult prea mare in care jucatorii nu se complica cu faze spectaculoase. Foarte multe itneruperi in continuare si mult joc la mijlocul terenului, insa ruperile de ritm sunt la ele acasa aici pe Giuseppe Meazza.

Minutul 26: Bara a lui Muntari, o centrare foarte buna a lui Adriano insa ganezul era intr-un colt mort.

Ibrahimovici e Dumnezeu pe pamant:a trecut de 3 oameni dupa care a fost faulatat

Minutul 32: Cea mai mare ocazie a meciului!!! Ibrahimovic rateaza singur cu Manninger (omul meciului pana  acum)

Minutul 40: Prima ocazie mare de gol a lui Juve, insa torinezii nu au reusit decat o pasa la portar.

hahaha, comentatorii sunt foarte amuzanti: „Asistentul l-a parat pe Adriano centralului. Hmmm… Asistentul are si o fata de paracios.” In atlte stiri am impresia ca fotbalistii italieni sunt emo. Atat Materazzi cat si Amauri poarta ghete roz.

Min 45: Ibrahimovic se distreaza cu aparatori lui Juve, paseaza lui Muntari insa inlocuitorul lui Buffon isi face treaba perfect in seara asta.

Final de prima-repriza! Interul a dominat aceasta prima parte a meciului in care Juventus nu a avut decat vreo 2 ocazii si cred ca un singur sut pe poarta. Ma asteptam mai mult de la jucatorii lui Ranieri sincer sa fiu, insa milanezii s-au aparat foarte bine pana acum. Ibrahimovic, Muntari, Stankovic sau Adriano au jucat foarte bine astazi si toti 4 au avut ocazii de a marca, insa Manninger il inlocuieste cu brio pe marele absent al derbyului: Buffon. Meciul a fost disputat si spectaculos pentru un meci din campionatul Italiei (campionat ce se caracterizeaza in mare parte prin tacticizarea partidelor). In continuare astept cu nerabdare golul…

A reinceput meciul. Ca si in prima repriza, echipele sunt foarte bine asezate in teren si se joaca foarte tacticizat, partida desfasurandu-se in mare parte la mijlocul terenului. Se pare ca nu doar la noi se aprind obiecte inflamabile, ci si pe Giuseppe Meazza din Milano s-a aprins o torta ce a fost aruncata pe gazon in careul lui Juventus; spre binele tuturor aceasta nu a provocat nici un fel de incident.

Se joaca tare: Fundasii centrali ai lui Inter au luat cartonase galbene: este vorba de Materazzi si de Samuel, de partea cealalta Legrottaglie si Amauri sunt si ei avertiazti inca din prima repriza. (jucatorii emo joaca tare azi). Italienii au probleme mari. Reclamele de pe marginea terenului fac referire la noile ghete Nike Mercurial roz.

Min 60: Nimic intersant in aceasta a doua parte pana acum. Elevii lui Ranieri incep sa isi faca bine treaba si interistii nu au mai avut ocazii. Totusi nici la poarta lui Caesar nu a fost vre-o faza interesanta…

Min 64: Centrare cu exteriorul a lui Zlatan, dar lovitura de cap a lui Adriano nu este bine setata si rateaza tinta, timitand mult peste poarta.

Min 65:Cea mai mare ocazie a partii secunde. Ratare singur cu portarul a suedezului, ce trimite pe langa stalpul din stanga lui Manninger. Ce naiba faci Zlatan? Doua ratari singur cu portarul intr-un singur meci?! Ma dezamagesti…

Min 69:2 lufturi consecutive ale fundasilor lui Inter, dar atacantii torinezi nu au putut beneficia de greselile adversarilor.

A doua schimbare la Juve: Marchionni off for Camoranesi.

Minutul 73: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Muntari indeplineste o simpla formalitate inscriind din 4 metrii dupa ce Ibrahimovic i-a pasat ganezului ce se afla singur in fata portii goale. Un gol ce a venit conform cursului jocului de altfel…

Iese purtatorul ghetelor roz de la Juve: Amauri, intra Iaquinta…Nu stiu ce poate schimba Ranieri in meciul asta. Mourinho a pregatit foarte bine acest meci si asta se vede de altfel in ceea ce se intampla pe teren.

Minutul 80: Ocazie imensa de gol a lui Juventus.(cea mai mare ocazie de altfel a acestora) Julio Caesar s-a intins si a aparat lovitura de cap a lui Alexandro Del Piero.

Schimbare si la Inter: Intra Julio Ricardo Cruz in locul lui Adriano. Brazilianul a cam obosit. Nu pot sa zic ca a facut un meci slab, insa era loc de mai mult.

Minutul 89: Camoranessi se pregateste sa loveasca mingea din vole, dar extraordinar se afla acolo argentinianul Esteban Cambiaso care respinge in mod spectaculos din foarfeca si Interul scapa cu fata curata.

Intra Vieira in locul autorului singurului gol de pana acum, Muntari.

Final de meci! Internazionale Milano castiga cu 1-0 il derby D’Italia. Victorie meritata pentru Inter, ce a avut mai multe ocazii si puteau chiar sa castige la un scor mult mai detasat. Juventus nu prea a fost in forma, atacul nu a mers prea bine, iar apararea a scartait in unele momente ale jocului. Una peste alta a fost un meci spectaculos, ce a meritat sa fie vizionat si live-bloguit 🙂 Dejan Stankovic este ales omul meciului. Ma bucur ca „experimentul” a fost cu noroc pentru Inter in seara asta. Noapte buna!

17 Responses to Internazionale Milano vs. Juventus Torino (live-bloggin’)

  1. Floyd spune:

    Live blogging la un meci? Comm’on! 😛

  2. Edy spune:

    Vorbeste cel ce nu a mai scris nimic de luna trecuta.

  3. blanche spune:

    Care e problema cu „live blogging la un meci”?

  4. andrey91 spune:

    nu imi place deloc fotbalul italian

  5. Floyd spune:

    Sa faci live blogging la un meci e stupid. De ce ai citi un post cu comentariul la un meci cand poti foarte bine sa deschizi televizorul sau sa te uiti pe net la el. Sa ridice mana ala care a citit live postul(sau macar care l-a citit), cumva tu, blanche?
    E pacat ca persoane cu talent sa preia tot felul de concepte de cacat inventate de prosti ce au tabloidizat blogurile pt un banner in plus. Mai ramane sa scrieti posturi ca inteligentul de mai sus.

  6. blanche spune:

    Parca am inteles ca meciul asta n-a fost dat la TV? Adica.. cel putin nu la noi?

  7. arpagic spune:

    Pai nu a fost dat la TV, asta a fost un motiv pentru care am facut live-blogging. Nu mi se pare deloc stupid sa scriu live despre un meci, mi se pare chiar interesant sa faci asta, si ar fi mult mai interesant daca ai putea comenta pe internet, in timp ce se desfasoara meciul, cu alti microbisti. Acuma fiecare cu parerea lui.

  8. arpagic spune:

    Misu la aparat:
    Ooooh, there’s a flamewar a-brewin’ 😛
    Okay, Floyd, ai intr-un fel dreptate, dar… nu. Bloggerul care iti spune ca blogul lui este pentru public minte; este pentru el. Si chiar si multi din cititorii unui blog il urmaresc nu ca sa afle informatii, ci pareri. (Cand am incercat sa fac recenzia la QoS pentru public, am ajuns sa scriu o ora ca sa nu citeasca nimeni 😛 La fel, articolele pe care le-am vrut ca recomandari pentru altii, si nu pentru mine, au ajuns sa esueze)
    Da, sunt convins ca a vedea un meci la TV e infinit mai interesant decat a citi despre el. Dar nu imi spune ca asta inseamna ca nu am voie sa notez pe o ciorna reactia mea la el. In primul rand, e pentru mine. Nu e oare mai bine uneori sa vezi un spectacol cu cineva? E placut si oarecum catartic sa iti exprimi impresiile si sa simti ca cineva te asculta. O parere inchisa in mintea ta ramane doar o imagine efemera, o opinie comunicata transcede simpla observatie a unui eveniment si devine… ceva. O creatie. O lucrare de care esti mandru.
    Apoi, un astfel de discurs este util si din perspectiva observatorului. Daca Edy punea un sec Inter-Juve 1-0 dupa meci ce utilitate avea? Plus ca tragea in jos si estetica publicatiei noastre in general (nu spun ca avem o opera de arta pe mana, dar o comunicare elementara banala ar fi fost pur si simplu idioata in contextul blogului).
    Ce sa mai zic de: blog==web log, da? Repet: LOG. In sensul de jurnal. In sensul de notare a evenimentelor. Or, urmarirea unui spectacol cu notarea in complementaritate a unor observatii obiective si a unor analize subiective se cam potriveste cu definitia asta.
    Si chiar daca ai ceva cu ideea de live blogging insasi, retine ca Edy a specificat clar inainte ca face un experiment, asa cum am facut si eu cu live-bloggingul de la alegerile americane.
    Asa ca: bravo, Edy. Eu iti apreciez articolul. Din punctul meu de vedere, cu cat mai multe live-blogginguri de meci, cu atat mai bine.

  9. Floyd spune:

    @Edy&blanche: A fost pe Boom probabil si sigur a fost pe internet(asta daca nu Mourinho ii spunea prin telefon lui Edy ce se intampla). Daca un internaut ar fi vrut sa urmareasca meciul unde crezi ca ar fi ajuns pe un blog sau pe un site cu live tv?

    @Misu: Nu te opreste nimeni sa comentezi un meci pe blog, cum nu te opreste nici sa pui un filmulet in care te masturbezi. Asta nu inseamna ca ar trebui sa o si faci. Asa se diferentiaza un blog bun de unul prost, dupa calitatea subiectului si modul de abordare.

    Cat despre blog, stiu foarte bine de la ce vine si am asistat la transofrmarile lui de-alungul timpului(de la html-uri pe un host .edu american pana la wordpress si blogger, si de la bloguri personale la rahaturi corporatiste). Inteleg nota personala intr-un comentariu (chiar si detaliat) despre meci dar nu o vad si in textul de mai sus(si nu-mi arata acum marci ale eului in text) care seamana mai mult cu un live-text fad de la gsp. Tocmai de-asta criticam articolul, pentru ca nu este personal orice ai zice si nu prea are ce cauta pe un blog bun.

  10. arpagic spune:

    Personal in sensul ca e facut pentru sentimentul catartic pe care ti-l da impresia ca cineva te citeste/asculta.
    Personal pentru ca e scris oarecum pentru tine insuti.
    Personal pentru ca… la urma urmei, poate vrei si tu sa iti vezi insirate in scris, pastrate dincolo de durata unei clipe, gandurile tale.
    Personal nu inseamna marci ale subiectivitatii, ci in primul rand o nuanta de meta-subiectivism, in sensul ca actul scrierii in sine este incarcat cu o motivatie si o emotie personala.

    Nu am vrut sa se inteleaga ca ai voie sa faci ce vrei. Departe de mine gandul. Debitezi ce vrei, dar te vei simti oare mandru mai tarziu ca ai spus tampenii? Atata timp cat nu te cheama Arhi sau zoso, nu cred…
    Nu, nu vreau sa spun ca iti poti insulta cititorii facand ce iti trece prin cap. Vreau insa sa subliniez ca actul scrierii nu este neaparat directionat spre cititor, si chiar daca ar fi, autorul nu este constrans sa raspunda cererii cititorilor sau sa se lase condus de ei in procesul scrierii, ci hotaraste singur ce si cum scrie, urmand ca cititorii sa ii ofere critici ulterior.
    Ceea ce de fapt ai facut si tu, insa tu ai atacat insusi demersul scrierii, insasi decizia lui Edy de a aborda un asemenea subiect intr-un asemenea context si intr-un asemenea mod. Asa ca am simtit nevoia sa iti spun ca textul lui Edy functioneaza macar (dar sigur si dincolo de asta) ca un experiment strict personal.
    Nu e fad ca pe GSP, fiindca eu cel putin ii asociez textului un autor cu o imagine si o voce. Nu e inutil, pentru ca, chiar daca nu stiu cati au urmarit articolul in timpul meciului (desi statistica imi zice ca destui, multumita reclamei 😛 ), macar ca destindere personala sper ca a functionat.
    Si daca nu ma crezi, recunoaste ca si tu, ca blogger, simti nevoia sa iti exprimi constatarile/observatiile/experientele, indiferent cine te asculta. Poate subiectul fricii nejustificate de curent nu e interesant pentru prea multi cititori, dar oare nu merita sa iti inregistrezi in scris gandurile? O faci in primul rand pentru tine, chiar daca doar subconstientul tau stie asta, iar tu vrei sa te convingi ca e pentru educarea maselor. Eu unul ma declar vinovat de impulsul aproape organic de a vrea sa comunic ceva interesant/uluitor/misto dupa ce l-am descoperit la randul meu. Nu vreau sa imi imprim ideile asupra nimanui. Vreau doar sa vorbesc. Poate sunt nebun.

    Pe scurt: nu personal? Ba pardon. Personal nu inseamna doar „eu”, „ma”, „mine”, ci are si o componenta meta-textuala care la un jurnal e absolut naturala. Poate pentru tine e un soi de onanism semi-literar, dar pentru mine onanist e cel care isi glorifica parerea proprie (a la… ma rog, n-are sens sa enumar niste „capi” ai „blogosferei” romanesti) si ridiculizeaza sau reduce la rangul de „gica contra” opiniile adverse. Argumentele tale sunt valide si constructive, dar cred ca nu se aplica decat in proportie mica in cazul de fata.

    Si uite asa, doar ca sa imi demosntrez teoria, am sa fac un obicei din a scrie un articol, oricat de inutil pentru observatori, in fiecare zi.

    Pentru mine.

  11. Edy spune:

    @ Floyd: Se vede clar ca nu ai citit articolul, ci doar l-ai rasfoit. Daca tu crezi ca este un fad live-text de la gsp, te inseli. Acum nu pot sa zic ca” vaiii… ce am muncit eu la articolul asta”. L-am facut in primul rand pentru mine si chiar m-am distrat facand chestia asta. Dar daca critici un articol, data viitoare fii bun si citeste-l INTEGRAL. Asta e o greseala tipica pentru romanul din ziua de azi, care crede ca stie orice cand de fapt el este este mult prea lenes si pentru a citi un articol mediocru.
    @ Misu: Iti multumesc 🙂 Oricum ai vazut ca a avut un efect benfic articolul asupra blogului, nu?

  12. arpagic spune:

    A, si mai am de facut doua precizari:
    1) Am uitat sa spun ca testul lui Edy chiar e personal si in acceptiunea restransa a termenului. Adicatelea sa citez:
    „Nu stiu ce poate schimba Ranieri in meciul asta”
    „Nu pot sa zic ca a facut un meci slab, insa era loc de mai mult”
    „Sper sa fie cu noroc pentru Inter”
    „In continuare astept cu nerabdare golul…”
    „Ce naiba faci Zlatan? Doua ratari singur cu portarul intr-un singur meci?! Ma dezamagesti…” etc etc etc…
    2) Imi pare rau Edy ca nu ti-am urmarit live-bloggingul… live. Dar data viitoare, cum-necum, promit ca o sa ai macar un cititor care sa dea F5 pana ii obosesc muschii 😛

  13. alinalinush spune:

    Nu am simtit acest meci ca fiind derby. Niciodata.

  14. Floyd spune:

    @Edy, l-am citit integral de la primul comment, altfel nu m-as fi apucat sa-l critic. Ai prostul obicei de-a ataca autorul si nu subiectul, cum ai facut si in primul comment. Cine e romanul descris de tine acum?
    @all: Nu am chef sa ma cert pt chestia asta si nici nu am avut intentia asta. Oricum parerile nu se schimba 🙂

  15. arpagic spune:

    @Floyd:Daca ai citit integral postul atunci de ce pui sub semnul intrebarii lucruri ce se gasesc foarte clar in articol?
    @Alinush: Atunci spune-mi te rog ce reprezinta pentru tine un derby.

  16. arpagic spune:

    Misu la microfon:
    Ah, asta imi aduce aminte de (prea)lungile dezbateri centrate pe Lost de pe vremeea regretatului blog al maestrului E… Good times.
    Lasa, ca vine ianuarie cu Lost, BSG, Conchords si Dollhouse (cat i-o da Domnul viata).

  17. blanche spune:

    *tresare cand citeste Conchords*

Lasă un comentariu