God of War


God of War: Chains of Olympus

postat de Dez

Cum, nu ati auzit de acest joc divin? E zeul tuturor jocurilor inventate vreodata si totodata preferatul meu. Motivul pentru care multi dintre voi nu au auzit de acest joc este in principal faptul ca este produs de Sony si automat este realizat special pentru consolele lor: Play Station 2/3 sau PSP. Va mai aduceti aminte de Legendele Olimpului? Nu? Ok… de Odiseea banuiesc ca nu stiti ce e aia, dar Troia tot ati vazut. Trebuie sa stiti de Troia,doar a jucat Brad Pitt(asta in caz ca citeste vreo gagica blogul asta)

Motivul pentru care fac referire la mitologia grecilor e simplu. Jocul se bazeaza in cea mai mare parte pe scrierile grecilor din antichitate si pe zeii si titanii in care credeau muritorii din acea perioada. Voi face o scurta trecere prin istoria Greciei Antice. In primul rand au existat titanii care controlau pamantul. Gaia era titanul pamantului iar Neptun era titanul vazduhului. Din “combinatia” celor doi s-a nascut Cronos, un alt titan ce a fost orbit de putere si pentru a pune mana pe ea si-a ucis tatal, adica pe Neptun. Mai departe Cronos a avut mai multi fii ce erau mancati de acesta pentru a evita sindromul Oedipian. Totusi sotia lui a ascuns pe unul dintre ei, numele fiului ascuns ce mai apoi si-a ucis tatal este Zeus si a scos ceilalti zei pe care ii mancase titanul.

Ok, gata cu istoria. Incepe fictiunea si ideea care mie mi se pare superba a celor de la Sony. Se pare ca Zeus ar fi avut un fiu cu o pamanteanca insa nu i se cunoaste numele. Creatorii God of War l-au denumit Kratos. Kratos trebuie sa duca ciclul mai departe si sa isi ucida la randul lui tatal. Dar toata povestea e mult mai complexa nici nu stiu de unde sa incep. In God of War I, ni se povesteste despre Kratos ca fiind un mare conducator al armatei spartane, dar intr-o buna zi el este prins intr-o batalie in care nu are cum sa iasa invingator, fiind coplesit numeric. Rugandu-se la zeul razboiului (Ares), el obtine ajutor divin si invinge armata adversa, insa in schimb se ofera intru-totul zeului, ce incearca sa faca din el cel mai iscusit razboinic. Toate bune si frumoase pana cand Ares vede in sotia si in fiica lui un impediment in demersul sau si intr-o criza de nebunie(provocata de Ares), Kratos isi ucide familia cu sange rece, iar mai apoi cere ajutorul celorlalti zei pentru spalarea pacatelor. Zeii ii dau o singura varianta, aceea de a-l infrange pe zeul razboiului, dar pentru aceasta el va trece printr-o serie de incercari (gen Odiseea) si folosind mai apoi Cutia Pandorei izbuteste sa devina el “The God of War”.

Jocul intermediar dintre GoW I si GoW II poarta numele de Chains of Olympus. Acesta mi se pare cel mai bine realizat joc al seriei, dar si cel mai scurt de pana acum. Este fabricat numai pentru PSP si povesteste despre modul in care Atlas a fost pus sa sustina bolta cereasca pe umerii sai. In continuarea seriei vom avea God of War II, unde Kratos isi conduce cu dibacie armata spartana, din postura de zeu, si cucereste cea mai mare parte din Grecia insa este oprit de Zeus ce il ucide, insa Kratos cauta razbunare, revine din Hades cu ajutorul titanilor (in special Gaia) si isi continua drumul spre cucerirea Olimpului. Astfel ar duce ciclul la bun sfarsit. Desigur ca seria de succes GoW nu se va termina aici pentru ca titanii, avand aliat pe Kratos doresc din nou sa cucereasca pamantul si pornesc spre distrugerea lui Zeus si implicit a Olimpului… deci nu am de cat sa imi rod unghiile in asteptarea GoW III.

Kratos in costum de Zeu.

Cam asa sta treaba cu story-line-ul din GoW. Pot spune ca nu am jucat GoW I pentru ca nu l-am gasit nicaieri dar am citit povestea/ am vizionat multe clipuri pe youtube si mi-a placut foarte mult. Nu stiu daca e cea mai tare poveste ever, dar pe mine m-a captivat. Gameplayul jocului este destul de simplu si in acelasi timp complex. Este simplu de utilizat chiar daca nu esti un fan inrait al jocurilor video si in acelasi timp complex prin nenumaratele arme si tehnici pe care le poti folosi in uciderea adversarului. Pot spune ca niciodata nu mi-a placut mai mult sa ucid ciclopi/scheleti/minotauri sau grifoni.

In principal am jucat GoW pentru ca abia asteptam sa vad ce creatura voi intalni si cum va reactiona Zeus sau Persefona mai departe. Nu m-a interesant asa de tare God Mode si nici Challenges of the titans pe PS2, insa sunt mandru ca am reusit sa termin toate Challengerurile pe PSP. Daca v-ati blocat pe undeva nu ezitati sa ma contactati. Hai mai repede cu God Of War III !! 😀

11 Responses to God of War

  1. Beta spune:

    De ce eu nu am auzit de jocul asta pana acum? E interesant? 🙂

  2. Dez spune:

    Pai din ce ai citit cum ti se pare? 🙂 Este pentru console, poate d-asta nu ai auzit de el. Altfel nici eu nu imi dau seama cum de nu sti de el 😀

  3. Lou spune:

    God of War este cel mai bine realizat si are cea mai tare grafica pe Ps2………Merita incercat !!! VA GARANTEZ ! incercatil si sigur o sa va placa

  4. VanDall spune:

    Da’mi voie sa te corectez. Pe tatal lui Cronos il cheama Saturn, si nu Neptun 😀 El reprezinta cerul, iar Neptun este fratele mai mare al lui Zeus, zeul al marilor si oceanelor, scapat de acesta din burta lui Cronos.

  5. arpagic spune:

    Cautand pe net am aflat ca defapt Uranus e tatal lui Cronos :))

  6. arpagic spune:

    @both: Deci ca sa fie clar: Corectia lui Edy la corectia lui Dan e corecta. Saturn si Cronos sunt unul si acelasi lucru. Saturn e numele roman, Cronos e originalul grec. Neptun este numele roman pentru zeul grec Poseidon. Uranus este tatal lui Cronos/Saturn, si e intr-adevar personificarea cerului; mama lui Cronos/Saturn, Geea/Gaia este personificarea pamantului. Cronos la greci era zeul timpului (de unde prefixul crono- pentru timp), iar Saturn era la romani zeul agriculturii, dar amandoi reprezinta acelasi personaj.

  7. я так считаю: восхитительно..

  8. danwhatever spune:

    sunt perfect de acord cu знакомства би… ar trebui sa iti revizuiesti atitudinea, domnule! :))

  9. Georgian spune:

    Mi s-a blocat jocul…dupa ce distrugi lantul lui Prometheus….am incercat sa fac asa(am dat patch brwuse

  10. Georgian spune:

    patch browse si skip mpeg parca asa se numea
    am intrta in joc si apare ecranul negru…
    aa da am uitat sa zic
    am dat si load dupa
    execute si nimic

  11. Georgian spune:

    ce ar trebui sa fac

Lasă un comentariu